7 ok, amiért nem főzök

Sajnos azt tapasztalom, hogy még mindig nagyon sokan úgy gondolják, mivel Anya otthon van egész nap, bele kell, hogy férjen, hogy minden nap frissen elkészített főtt étek kerüljön az asztalra.

Nos én ugyan szeretek főzni, és szeretem azt hinni, hogy tudok is, de a mindennapi főzés nem megy. És íme 7 ok, hogy miért nem:

  1. A gyerekek előtt sem főztem - Most már tudom, hogy akkor tengernyi időm volt. Mégsem főztem nap, mint nap, akkor miért kezdeném el 1-2 gyerek után, mikor néha még a mosdóba sem jutok el egész délután?
  2. A főzés számomra kikapcsolódás - Ez pedig nyilván nem lehetséges, amikor 2 gyerek felváltva próbálkozik szétszedni a lakást, vagy mostanában már egymást is...
  3. Nem tudnék annyira változatosan főzni, mint ahogy hozzák az ebédet - Így minden nap frisset eszünk, hetente van hal, vagy tengeri herkentyű. 
  4. Utálok ételt kidobni - Márpedig az a tapasztalatom, hogy ha főzök, tuti marad, amit jobb esetben a kutyák, rosszabb esetben a kuka fal fel. Előbbiért mondjuk nem fáj a szívem, de nyilván velük sem etetek meg mindent...
  5. Egy nap egyszer elég főtt ételt enni - Ez egyelőre mindenkinek megvan ebédkor. T eszik a munkahelyén, V az oviban, mi pedig elosztjuk itthon az adagot. Vacsira már csak valami sokkal könnyebb szokott lenni. Nyilván az iskolával ez meg fog változni, de addig még azért van bőven idő.
  6. 1000 forintból kijön egy napi ebéd - Ha figyelembe vesszük, hogy főzésnél mindig van, ami a kukában végzi, legyen az alapanyag, vagy kész étel ez nem annyira vészes
  7. Inkább a gyerekekkel töltöm az időm - Így is többször mondom azt, hogy várjanak, mint szeretném. Ráadásul főzés közben többször éreztem úgy, hogy a káosz eluralkodik a lakáson, és a tészta helyett a kutya játékát teszem a vízbe.

+1. A kevés alvás így is fura tüneteket produkál nálam, nem akarom, hogy bárkinek baja essen.